Onder Regio activiteiten vallen alle evenementen die niet door de V.I.A. worden georganiseerd, maar waaraan leden van de V.I.A. kunnen deelnemen. Onderstaande is een greep uit het aanbod op basis van kalendervolgorde.

Venhuizen / controleer bij onderstaande link of het wel doorgaat!!

Ieder jaar met Pasen wordt er in Venhuizen een oldtimerfestival georganiseerd. Al jaren is de V.I.A. daar aanwezig met een stand. Deze wordt gevuld met auto’s van leden en is in de loop der jaren een populair deel van de show geworden.
Voor meer info: www.oldtimerfestival.nl .

Wieringerwerf / controleer bij onderstaande link of het wel doorgaat!!

Laatste zondag van juni heeft Wieringerwerf Op Wielen een nieuwe locatie voor de klassieke auto’s. Door de toenemende parkeerdruk, in verband met de geopende winkels, aan de Terpstraat, hebben zij met de gemeente en de afdeling handhaving een nieuwe locatie gevonden voor de klassieke auto’s op het gazon van het Lelypark en de Cultuurschuur.

De wat grotere en stoere pick-ups rondom de Cultuurschuur ( Loggersplein) en de klassiekers op het gazon Lelypark. Een prachtige veilige en rustige locatie en geen last meer van parkerend publiek.
Voor meer info www.wieringerwerfopwielen.nl  link bestaat niet meer Google op activiteiten bij Hollands Kroon!

Den Helder / controleer bij onderstaande link of het wel doorgaat!!

Het Historisch Weekend is een jaarlijks terugkerend evenement op een prachtig stuk industrieel erfgoed de “Oude Rijkswerf Willemsoord” in Den Helder. Sinds jaar en dag ontvangen we op dit grote terrein alles wat met historisch vervoer te maken heeft. Honderden klassieke personenauto’s, militaire voertuigen en brandweerwagens, motoren en landbouwtrekkers komen uit het hele land en vormen samen een bonte opstelling.
Het Historisch Weekend wordt jaarlijks gehouden in het laatste weekeinde van juni; mooie tijd van het jaar, goed weer (bijna) verzekerd!
Voor meer info: www.historischweekend.nl

Medemblik / controleer bij onderstaande link of het wel doorgaat!!

Derde zondag in juli staat het historische centrum van Medemblik in het teken van Oldtimers en de deelnemers aan de traditionele rondrit.
De aankomst van de rondrit is een ware happening. Na een gevarieerde route van circa 35 km komt de bonte verzameling automobielen rond 12.00 uur weer aan op de Nieuwstraat.

Als toeschouwer is het een lust voor het oog hoe dit “concours d’élégance” langs rolt. Aansluitend is de show en het publiek kan zich vergapen aan het schone blik, een praatje maken met de trotse eigenaar of inspiratie opdoen voor zijn eigen auto uit vervlogen tijden.
Voor meer info: www.stemmedemblik.nl/evenementen/oldtimerdag .

Hoorn / controleer bij onderstaande link of het wel doorgaat!!
wederom afgelast in 2023, helaas!!

Doe mee aan het supergezellige Hoorns Oldtimerspektakel.
Tijdens deze Superkoopzondag wordt de zoveelste editie van het Hoorns Oldtimerspektakel in het historische stadshart van Hoorn georganiseerd.
Jaarlijks is er een rondrit voor de liefhebbers, een vakjury benoemt winnaars en het evenement wordt afgesloten met een defilé.

Heb je een auto van 30 jaar of ouder in je bezit? Meld je dan aan en doe mee aan deze supergezellige dag!

Deelname is geheel gratis, info en inschrijven: http://edithswebsite.nl/events/hoorns-oldtimerspektakel/

Schagen / controleer bij onderstaande link of het wel doorgaat!!

De Stichting Bevordering Westfriese Folklore Schagen stelt zich ten doel om de Westfriese folklore in de ruimste zin des woords uit te dragen en daarmee een onderdeel van het lokale en regionale erfgoed levend te houden.

Tijdens de themadag; “Dag van het Kind” op de derde donderdag in augustus is er in de Nieuwstraat weer een prachtige show met Oldtimers.
Aan beide zijden van deze straat staan de auto’s te blinken met de trotse eigenaren en als de optocht dan langs komt, geeft dit een prachtig plaatje voor de bezoekers.

Veel volwassenen kunnen de jeugd vertellen hoe het er vroeger toe ging in het verkeer.  Slechts enkelen konden zich destijds een auto permitteren.
Voor meer info: www.westfriesefolklore.nl .

Akersloot / controleer bij onderstaande link of het wel doorgaat!!

Het laatste weekend van augustus is in Akersloot het jaarlijkse Rock n Roll Street festival. Jaarlijks trekken duizenden liefhebbers naar het Wilhelminaplein in Akersloot om te genieten van dit swingende Rock Roll weekend met diverse evenementen zoals jaarmarkt, solexrace en oldtimerfestival.

Een deel van Akersloot staat gedurende dit festival in het teken van de 50-er en 60-er jaren, onvervalste rock `n roll muziek, Amerikaanse automobielen, oldtimers, brommers, motoren, petticoats, vetkuiven, solexen, jukeboxen en zoveel meer. Rock n Roll bands zijn te beluisteren in de tent op het Wilhelminaplein en in Café De Vriendschap.

Het hele weekend zijn alle activiteiten gratis toegankelijk. Ook voor de kinderen is er volop vertier.

Voor meer info en inschrijving oldtimerfestival: www.rockenrollstreet.nl

 

Heeft u ook een jaarlijks auto-evenement en wilt u vermelding op onze site?

Stuur een e-mail aan: secretariaat@via-nh.nl