Tot 1974 was er in Noord-Holland geen regionale (klassieke) autoclub, wel waren de liefhebbers veelal lid van een landelijke (merken)club. Vaak moest men voor bijeenkomsten van deze landelijke clubs het land in en gingen er stemmen op om wel eens dichter bij huis iets te organiseren. Daardoor is het initiatief ontstaan door enkele liefhebbers om de vereniging “Vrienden van Interessante Automobielen N-H”, kortweg “V.I.A.” op te richten.

De V.I.A. heeft tot doel het bevorderen en het behouden van interessante automobielen en samen met andere leden genieten van de interessante klassiekers en youngtimers. In dit kader organiseert de V.I.A. jaarlijks diverse ritten en bijeenkomsten voor haar leden.

Om de niet merkgebondenheid te benadrukken zijn alle auto’s welkom als de auto een enthousiaste eigenaar heeft die ook binnen de vereniging zijn of haar passie wil delen.

Als u zich tot interessante auto’s voelt aangetrokken, er een bezit en er plezier van wilt hebben samen met andere liefhebbers, is wellicht de V.I.A. iets voor u. Aanmelden als lid of belangstellende graag via de  ‘contactpagina’ ; op deze website.

De contributie bedraagt € 25,= per jaar, zonder inschrijfgeld (ook in 2024).