Lid zijn van de V.I.A. betekent kiezen voor activiteiten in clubverband om zo meer invulling te geven aan de ‘auto-liefde’. Onderstaand geven wij u een overzicht van de jaarlijks terugkerende activiteiten, zo goed mogelijk, in kalender volgorde.

In januari beginnen wij traditioneel met onze Nieuwjaarsreceptie.

Februari staat in het teken van de Algemene ledenvergadering, met daarbij de publicatie van het programma voor het nieuwe jaar.

In mei organiseren leden, in wisselende samenstelling, het V.I.A. weekend. De organisatoren kiezen de regio en locatie. Zij stellen ook voor de vrijdag tot en met zondag mooie, daar te verrijden, ritten samen.

Op de laatste woensdagavond van de maand organiseren wij altijd een activiteit.
In de zomer (mei-sep) zijn dat de regionale Zomeravondritten en in de winter (sep-apr) de Praatavonden. Bij de praatavonden komen de leden van de V.I.A. bij elkaar om te praten over hun gedeelde interesses. Bij voorkeur komt er een gastspreker (of lid) vertellen over een op auto’s betrokken onderwerp.

Ook rijden we met onze club de zondagmiddag Dagritten (mei-sep). Soms sluiten we die af met een hapje en een (fris-)drankje of lunchen onderweg. Wij bezoeken een museum en/of een andere interessante plek. Het staat de organisatoren vrij daar hun keuze in te maken.
De dagrit aan het einde van het zomer seizoen sluiten wij af met het Stamppottenbuffet.

In november is het Wintertreffen op een “interessante” locatie in de buurt, afgesloten met een erwtensoep (snert) maaltijd.

December heeft altijd een uitgebreidere praatavond: de Kerstspecial.
Onder het genot van een hapje en drankje ontmoeten wij elkaar dan in het Automuseum te Schagen, ook krijgen wij de gelegenheid het museum nader te bekijken. www.automuseumschagen.nl .